VIDEO: Slizká a smrdutá potravina z Japonska je jedna z nejzdravějších na světě!

Zdroj: TV Nova

Jak je známo, japonská kuchyně patří mezi nejzdravější na světě. Ryby, mořské řasy, rýže - tyto dobře známé poklady jsou pohlazením pro lidský organismus. Slyšeli jste ale někdy o natto? Mnohými nenáviděná surovina je plná vitamínů, bohatá na proteiny a další tělu prospěšné látky a právem je tak považována za super potravinu. Co se z ní vyrábí, zjistíte v reportáži!

Natto jsou uvařené sójové boby fermentované bakteriemi Bacillus subtilis, které rozkládají složité sójové bílkoviny. Díky tomu je natto mnohem snadněji stravitelné než samotné sójové boby. Výsledný produkt obsahuje enzym nattokinázu, který snižuje srážení krve. V asijských zemích se natto podává s rýží, přidává do polévek a používá se do zeleninových pokrmů.

Nenechte si ujít celý díl Koření, kde najdete i jine reportáže z celého světa!
 

Maci